Hakunama TAPA

tapas bar

Restauracja Hakunama TAPA

Nasza restauracja tapas jest położona na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru w Jambiani, tradycyjnej wiosce rybackiej. Z naszego tarasu wpatrujesz się  wprost na ocean indyjski, z jego codziennie zmieniającymi się odcieniami zieleni i błękitu.

Oferujemy wybór miedzynarodowych tapas, zainspirowanych kuchnią miejscową, arabską, hinduską, azjatycką i hiszpańską. Jesteśmy dumni, że jako jedyni po wschodniej stronie Zanzibaru oferujemy ten rodzaj kuchni.

Restauracja mieści 19 miejsc i jest częścią naszego hotelu Pili Pili Boutique Lodge. Oprócz jedzenia, nasz bar oferuje wybór win z rożnych części świata, oraz szeroki wybór drinków i koktajli. Zapraszamy abyś przyłączył się do nas i skosztował naszego wyboru tapas w pojedynkę, z partnerem lub z grupa znajomych.

Jesteśmy czynni w godzinach 12:00-23:00
kuchnia otwarta do 22:00
bar otwarty do 23:00

Zapraszamy zarówno z rezerwacja jak i bez:

whats app: 0034672627172

tel: +255 626 777 273

Kontakt do restauracji gastro@pilipili.pl

Restauracja Hakunama TAPA

Nasza restauracja tapas jest położona na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru w Jambiani, tradycyjnej wiosce rybackiej. Z naszego tarasu wpatrujesz się  wprost na ocean indyjski, z jego codziennie zmieniającymi się odcieniami zieleni i błękitu.

Oferujemy wybór miedzynarodowych tapas, zainspirowanych kuchnią miejscową, arabską, hinduską, azjatycką i hiszpańską.Jesteśmy dumni, ze jako jedyni po wschodniej stronie Zanzibaru oferujemy ten rodzaj kuchni.

Restauracja mieści 19 miejsc i jest częścią naszego hotelu Pili Pili Boutique Lodge. Oprócz jedzenia, nasz bar oferuje wybór win z rożnych części świata, oraz szeroki wybór drinków i koktajli. Zapraszamy abyś przyłączył się do nas i skosztował naszego wyboru tapas w pojedynkę, z partnerem lub z grupa znajomych.

Jesteśmy czynni w godzinach 12:00-23:00
kuchnia otwarta do 22:00
bar otwarty do 23:00

Zapraszamy zarówno z rezerwacja jak i bez:

whats app: 0034672627172

tel: +255 626 777 273

Kontakt do restauracji gastro@pilipili.pl

MENU

hakunama tapa

WEGETARIAŃSKIE

Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem posypane parmezanem
6000 tsh

Blanszowany szpinak z czosnkiem, zapieczony z jajkiem
12000 tsh

Nadziewane serem papryczki Jalapeno
10000 tsh

Sałatka ogórkowa z mango
6000 tsh

Sałatka z buraczków z serem feta, sezamem i sosem tahini
6000 tsh

Grzanki z jajeczną pastą avocado
9000 tsh

Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, oliwą i pietruszką
8000 tsh

Serowe naczosy z oliwkami i guacamole
9000 tsh

OWOCE MORZA

Curry bananowe z kawałkami białej ryby
8000 tsh

Kalmary w tempurze z sosem aioli
7000 tsh

Krewetki w tempurze z sosem koktajlowym
9000 tsh

Ośmiornica w pomidorowym sosie
12000 tsh

Mini szaszłyki z fileta z ryby na musie z mango
10000 tsh

MIĘSO 

Chicken Tikka Masala
8000 tsh

Kurczak i brokuły z grilla podane z sosem musztardowym
8000 tsh

Krewetki owinięte bekonem
10000 tsh

Panierowane kąski z kurczaka na rukoli z sosem musztardowym
9000 tsh

Mini szaszłyki z wołowiny na ostro
8000 tsh

DANIA OBIADOWE

Cała ryba pieczona podawana na liściu bananowca, z sałatką katchumbari, ryżem lub frytkami
16000 tsh

Grillowany kabab z kurczaka z szalotką i sosem yogurtowym, sałatka katchumbari, ryż/frytki
18000 tsh

Firmowa sałatka PiliPili z kurczakiem curry serowana w ananasie
20000 tsh

Deska zimnych przekąsek z koszyczkiem pieczywa
25000 tsh

Chiapatti rollo – Lokalny placek chapati z wybranym wypełnieniem, podawany z frytkami lub ryżem:
wegetariańskie 8 000 tsh
z kurczakiem 10 000 tsh
z krewetkami 12 000 tsh

DODATKI

Koszyk pieczywa
5000 tsh

Domowy hummus podawany z chapati i warzywami
10000 tsh

Domowe frytki
6000 tsh

Ryż (lokalna odmiana Mbeya)
5000 tsh

DESERY

Lody 2 gałki: (proszę pytać kelnera o wybów smaków)
6000 tsh

Sałatka owocowa z orzechami i gałką lodów
8000 tsh

Tarta limonkowa
7000 tsh

Brownie na ciepło z gałką lodów waniliowych
7000 tsh